Hijyen ve Sanitasyon Denetimleri

 

          27009 sayı ile 26.09.2008 Tarihli Resmi Gazetede yayınlanmış olan Gıda Güvenliği ve Kalitesinin Denetimi ve Kontrolüne Dair Yönetmelik ve TS 13027 Gıda Üretim Yerlerinde Hijyen ve Sanitasyon Genel Kurallar Standardına göre muayene hizmeti gerçekleştirmekteyiz.


Bu hizmeti talep eden öncelikli gıda yerleri;


• Oteller
• Marketler
• Gıda üreten işyerleri
• Restaurantlar, kafeler, büfeler
• Yemek fabrikaları
• Gıda ambalaj maddesi üretecileri
• Gıda satış yerleri, gıda depoları


      TS 13027 Hijyen ve Sanitasyon Belgesi alabilmektedirler. Türkiye'de oldukça yeni olan bu belge ve öncesinde yapılan kontrol ve laboratuvar analizleri ile hem işletmenizi hijyen alanında gözden geçirip noksanlıklarını saptama, önlemler alma, kontrol noktaları oluşturma vb. konularda geliştirir hemde sektörünüzde bu sertifikaya sahip çok az firmadan biri olarak rakiplerinizin önüne geçer aynı zamanda da yasal mevzuatlara uyum sağlamış olursunuz. Nanolab; hijyen eğitimi, kontroller, denetim, laboratuvar analizleri ve belgelendirme süreçlerinde işletmenizin yanında olacaktır.


TS 13027 Hijyen ve Sanitasyon Belgesi denetiminde işletmenizde yapılacak kontrol ve muayeneler şunlardır;


•İşletme hijyeni
•Personel hijyeni ve sağlık kontrolleri
•Çapraz bulaşma noktaları
•İşletme teknik donanım uygunluğu
•Alet-ekipman uygunluğu, hijyeni ve konumlandırılması
•Personel şartları ve personel sosyal tesislerinin kontrolü
•İşletme yapısının uygunluğu
•Depolama koşulları
•Dağıtım koşulları
•Temizlik ve dezenfeksiyon malzemelerinin uygunluğu
•Pest kontrolleri
•Ambalaj materyallerinin uygunluğu
•Çevresel faktörlerin etkisi
•Atıkların kontrolü
•Ziyaretçi şartları
•Laboratuvar analizleri (Ortam havasının mikrobiyal ölçümü/Personel hijyen kontrolleri/Yüzey hijyen kontrolleri/Su analizleri)