BLOG

  • Bozunmayı Önleyiciler (Ürün Tipi 21)

    07 Ekim 2020 -

    Sağlık Bakanlığı tarafından Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü internet sitesinde bozunmayı önleyici biyosidal ürünler konusunda yazı yayınlanmıştır. DEVAMINI OKU

  • Biyosidal Ürün Envanterine İlişkin Bazı İstatistiki Veriler

    07 Ekim 2020 -

    Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde Biyosidal Ürün Envanterine İlişkin Bazı Verileri açıkladı… DEVAMINI OKU

  • Legionella Mücadelesinde ÜT2 ve ÜT4 Biyosidal Ürünlerin Kullanımı Hakkında

    07 Ekim 2020 -

    Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ÜT2 ve ÜT4 Biyosidal Ürünlerin Test Kapsamına TS EN 13623 Standardının eklendiğini açıkladı. DEVAMINI OKU

  • Biyosidal Ürün Grupları

    07 Ekim 2020 -

    Biyosidal Ürün Yönetmeliği kapsamında Biyosidal Ürünler 4 ana grup ve toplamda 22 ürün tipinde sınıflandırılmışlardır. DEVAMINI OKU

  • Tip 1 ve Tip 19 Biyosidal ürünler için önemli duyuru!...

    07 Ekim 2020 -

    Tip-1 ve Tip-19 Biyosidal Ürünler için yapılan ruhsat başvuruları sırasında yaşanan aksaklıkların çözümü adına Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından bir duyuru yayınlanmıştır. DEVAMINI OKU

  • Biyosidal Ürün Tipi-1 ve Ürün Tipi-19 Analizleri

    07 Ekim 2020 -

    Biyosidal Ürün Tipi-1 ve Ürün Tipi-19’a Yönelik Usul ve Esaslar güncellendi. DEVAMINI OKU

  • Biyosidal Ürün Yönetmeliğindeki Değişikler!

    07 Ekim 2020 -

    T.C. Sağlık Bakanlığı Biyosidal Ürünler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği 12.03.2020 tarihinde 31066 sayılı Resmi Gazete'de yayımladı. Değişiklikler yayın tarihinde yürürlüğe girdi. DEVAMINI OKU

  • Kozmetik Ürün mü, Biyosidal Ürün mü?

    07 Ekim 2020 -

    Satışa sunulan el temizleyiciler kozmetik ürün olarak mı biyosidal ürün olarak mı kabul edilir?
    Arasındaki fark nedir? DEVAMINI OKU

  • Dezenfektan mı Antiseptik mi?

    06 Ekim 2020 -

    Dezenfektanlar ile Antiseptikler Arasındaki Farklar ve Benzerlikler Nelerdir?
    Zararları ve Yararları Nelerdir? DEVAMINI OKU

  • Tuz Kullanımı

    06 Ekim 2020 -

    Tuzun Çeşitleri, Zararları ve Yararları Nelerdir? DEVAMINI OKU

  • Pandemi Sürecinde Gıda Güvenliği

    06 Ekim 2020 -

    Pandemi süreci gıda güvenliğini nasıl etkilemektedir?
    Gıda tüketiminde alınması gereken önlemler nelerdir? DEVAMINI OKU

  • Antioksidan Tayini

    06 Ekim 2020 -

    Antioksidan nedir?
    Antioksidan kapasitesi yüksek gıdalar neden tüketilmelidir? DEVAMINI OKU

  • Biyosidal Ürün Analizleri

    06 Ekim 2020 -

    Biyosidal ürün nedir?
    Yararlı mıdır, zararlı mıdır? DEVAMINI OKU

  • Yapay Tatlandırıcıların Tayini

    06 Ekim 2020 -

    Yapay Tatlandırıcılar İyi mi Kötü Mü? DEVAMINI OKU

  • Sorbik Asit ve Benzoik Asit Tayini

    06 Ekim 2020 -

    Gıdalarda Sorbik Asit ve Benzoik Asit Kullanımı Zararlı mıdır?
    Özellikler ve Kullanım Amacı Nedir? DEVAMINI OKU

  • Gıdalarda Kükürtdioksit (SO2) Tayini

    06 Ekim 2020 -

    Kükürtleme işlemi nedir?
    Zararları, Yararları Nelerdir? DEVAMINI OKU

  • Natamisin Tayini

    06 Ekim 2020 -

    Natamisinin Kullanım Amacı Nedir?
    Neden Kullanımı Kısıtlıdır?
    Hangi Ürünlerde Kullanılmaktadır? DEVAMINI OKU

  • Kükürt dioksit (SO2) Tayini

    06 Ekim 2020 -

    Kükürtdioksidin (SO2) Kullanım Alanları Nelerdir?
    Zararları, Yararları... DEVAMINI OKU

  • Karbondioksit (CO2) Tayini

    06 Ekim 2020 -

    Gıdalarda Karbondoksit (CO2) Kullanım Amaçları?
    Yararları, Zararları.... DEVAMINI OKU

  • Korboksimetil Selüloz (CMC) Tayini

    06 Ekim 2020 -

    Korboksimetil Selüloz (CMC) Hangi Ürünlerde Kullanılır?
    Kullanım Amacı Nedir?
    Zararlı Mıdır? DEVAMINI OKU