BLOG

Et Tür Tayini (Kanatlı Eti, Tek Tırnaklı Eti Aranması)

Et Tür Tayini (Kanatlı Eti, Tek Tırnaklı Eti Aranması)

Et Tür Tayini (Kanatlı Eti, Tek Tırnaklı Eti Aranması)

Ekonomik, dini, mevzuat ve halk sağlığı gibi çeşitli nedenlerden gıdalarda tağşiş olup olmadığı sorgulanabilir. Ulusal ya da uluslararası yönetmelik, mevzuat ve yasal gereklilikler kapsamında hayvansal kaynaklı gıdalarda tür tayini yapılması gereklidir.

Salam, sucuk, sosis gibi hayvansal ürünler başta olmak üzere çeşitli gıdalarda kanatlı eti ya da at ve domuz gibi tek tırnaklı eti tağşiş amaçlı katılabilir. Bunun tespit edilmesi için Et Tür Tayini gerçekleştirilmektedir. Gıdalar etiket üzerinde yer alan bilgileri sağlamak zorundadır. Kırmızı et ile üretildiği iddia edilen bir üründe kesinlikle farklı bir tür tespit edilmemelidir.

ELISA ve PCR yöntemleri ile rutin olarak et türü belirlenmesi gerçekleştirilmektedir. Tüketici haklarının korunması için, tüketici kaygılarının giderilmesi için etiket bilgilerini doğrulamak önemlidir.

Et Tür Tayini (Kanatlı Eti, Tek Tırnaklı Eti Aranması) için Nanolab Gıda Analiz Laboratuvarına danışınız.

6300