BLOG

Koagülaz Pozitif Stafilokokların Sayımı (Staphylococcus aureus ve diğer türler)

Staphylococcus aureus'un Neden Olduğu Hastalıklar Nelerdir? Alınması Gereken Önlemler Nelerdir?

Koagülaz Pozitif Stafilokokların Sayımı (Staphylococcus aureus ve diğer türler)

Gıda mikrobiyolojisinde genellikle Staphylacoccus denildiğinde Staphylacoccus aureus akla gelmektedir. Stafilokoklar, insan sağlığını tehdit eden patojenlerdir ve genellikle el ve ayak derisinde, ağız-burun derisinde ve mukozasında, saç ve bıyık gibi kıl diplerinde görülür. Özellikle vücut direnci düşük, insanlarda enterotoksin varlığı ciddi problemler oluştururlar.

S. aureus başta olmak üzere stafilokoklar, pişmiş ve yüksek protein miktarına sahip gıdalarda enterotoksin üretirler ve gıda zehirlenmelerine neden olurlar. 100 gramında en az 100 ng enterotoksin bulunan gıdanın tüketilmesi ile Stafilokokal Gıda Zehirlenmesi görülebilir.

Gıda endüstrisinde çalışan kişilerde genellikle burun veya ellerinde S. aureus bakterisine rastlanabilir. Yani hijyen kurallarına uyulmayan yerlerde karşımıza çıkar.

Gıda ürünlerinde, S. aureus aranmakta ve alınan sonuca göre üretim, işletme hijyeni, personel hijyeni ve çalışma ortamı hakkında fikir sahibi olabilmekteyiz.

GIDALARDA MİKROBİYOLOJİK ANALİZLER İÇİN TIKLAYINIZ.

6300