BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
Omega 3 ve Omega 6 gıdalarda yaygın olarak bulunan önemli besinsel yağ asitleridir. Özellikle balık, et, kabuklu yemişler ve yağlarda bol miktarda bulunurlar. Omega 3 ve Omega 6, kalp hastalıklarından koruma, diyabeti ve çeşitli kanser çeşitlerini önleme amacıyla tüketilmesi gereken besin maddelerinin başında gelmektedir. Ayrıca çoğu hastalıkta önemli olabilecek anti – inflamatuar etkileri bilinmektedir.
İnsan vücudunda linoleik asit (LA) ve alfa – linoleik asit (ALA) dışında tüm yağ asitleri üretilmektedir. Üretilmeyen bu önemli yağ asitleri de takviye olarak günlük tükettiğimiz besinlerden ya da gıda takviyelerinden alınabilir.
Omega 3 ve Omega 6 içerdiği iddia edilen birçok gıda ve gıda takviyesi satılmaktadır. Gıdalarda ve takviyelerde varolan Omega 3 ve Omega 6’nın tespiti için analiz edilmektedir. Doğru ve güvenilir sonuç için akredite laboratuvarlarda test edilmektedir.