BLOG

Sütte Hipoklorit Tayini

Sütte Hipoklorit Tayini

Sütte Hipoklorit Tayini

Gıda üretiminin temel amacı, tüketici sağlığını da gözeterek, kaliteli ürünler üretmektir. Güvenli ve kaliteli bir ürün üretmek için kullanılan hammaddeler kadar kullanılan malzemelerin ve üretim alanının temizliği de önemlidir.

Özellikle proses alanının temizliği için hijyen ve sanitasyon yöntemleri kullanılmaktadır. Gıda sektöründe hijyen ve sanitasyon fiziksel temizlik dışında mikrobiyolojik kirlenmenin önüne geçilmesi açısından önemlidir.

Gıda işletmelerinde temizlik sürecinde klor içeren dezenfektanlar kullanılmaktadır. Bu dezenfektanlardan biri de hipoklorittir. Gıda üretim alanlarını temizlemek için kullanılan hipokloritlerin, kullanıldığı alanlardan arındırılması çok önemlidir.

Özellikle temizlik sırasında iyi bir şekilde arınmamış dezenfektan kalıntıları gıdaya geçebilir. Bu risk çoğunlukla süt işleme proseslerinde karşımıza çıkar. Bu nedenle “Sütte Hipoklorit Analizi” gerçekleştirilerek dezenfektan kalıntıları kontrol edilmektedir.

Sütte hipoklorit analizi ile işlenecek ya da tüketilecek sütte dezenfektan kalıntılarının tespiti yapılabilir.

GIDA ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

6300