BLOG

Sütte Homojenizasyon Testi

Sütte Homojenizasyon Testi

Sütte Homojenizasyon Testi

Sütte emülsiyon sistemini etkilemek ve süt yağı dağılma derecesini yükseltmek amacıyla homojenizasyon işlemi gerçekleştirilmektedir. Amaç sütün tüketilme sürecine kadar homojen olarak kalmasıdır.

Homojenizasyon işlemi uygulanan sütün son tüketim tarihine kadar stabil olarak kalmalıdır. Yapılan homojenizasyon işlemi santrifüj, ayırma hunisi ve mezür yöntemleri ile gerçekleştirilmektedir. Sütte homojenizasyon işlemleri sütün kaymak tutmasını önlemek, viskozitesini artırmak amacıyla gerçekleştirilmektedir.

Sütte homojenizasyon, kuvvetli basınç altında yağ globüllerinin çapının küçültülmesi işlemleridir. Homojenizasyonun yeterliliği “Sütte Homojenizasyon Deneyi” ile tespit edilebilir.

GIDA ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

6300