BLOG

Sütte Sodyum Karbonat Analizi

Sütte Sodyum Karbonat Analizi

Sütte Sodyum Karbonat Analizi

Sodyum karbonat süte birçok farklı amaçla eklenen maddelerden biridir. Genel olarak sodyum karbonatın süte katılma nedenleri şunlardır:

- Özelikle yaz aylarında sütün işlenme esnasında pıhtılaşmasını önlemek amacıyla kullanılmaktadır.
- Soğuk suda çözünmesi ve ucuz olması
- Süt asitliğini düşürmesi

Yararları dışında sütte sodyum karbonat kullanılması nedeniyle pıhtılaşmanın gecikmesi bazı süt ürünleri üretiminde problemlere neden olabilir. Peynir üretiminde kullanılan sütte sodyum karbonat varsa kullanılan starter kültürden istenilen asitlik düzeyi sağlanamaz. Aynı zamanda proteoliktik bakteriler için elverişli ortam oluşturur.

Süt ürünlerinin üretiminde problemlere neden olabilen sodyum karbonat kullanımı, süt analizi ile öncesinden tespit edilebilir ve önlem alınabilir.

GIDA ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

6300