BLOG

Vanilin Miktarı Tayini

Vanilin Miktarı Tayini

Vanilin Miktarı Tayini

Doğal vanilyanın ana aromatik bileşiğidir. Saf vanilin, vanilya tohumunun alkolle ekstraksiyonu sonucu kimyasal olarak üretilir. Gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılan aromalardan biridir. Gıda güvenliği için gerçekleştirilen analizler kapsamında Vanilin Miktarı Tayini de önemlidir.

Vanilinin yaygın olarak kullanılan ürünler:
- Puding,
- Dondurma,
- Şekerleme,
- Muhallebi,
- Kurabiye,
- Çikolata,
- İçecek
- Pastacılık ürünleri

Gıdalarda katkı maddesi kullanımının kontrol edilmesi ve iddiaların ispatlanması için test ve analizler zorunludur. Vanilin içeren gıdalarda özellikle miktarın fazla olması nedeniyle alerjik reaksiyonları tetikleyerek baş ağrısı, bulantı ve kusma görülebilir. Aynı zamanda yüksek miktarda lezzet artırıcı tüketilmesi ile karaciğer ve böbrek fonksiyonları etkilenebilir.

Sağlık sorunlarının önüne geçebilmek, ilgili standart ve yönetmeliklere uygunluğun belirlenmesi için Vanilin Miktarı Tayini gerçekleştirilmektedir.

6300