BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
Doğada insanların ve hayvanların bağırsaklarında bulunmaktadır. Sporlarları toprakta canlılığını sürdürmeye devam etmektedir. Clostridium Perfringens; anaerobik, gram pozitif, spor oluşturan çubuk şeklinde bir mikroorganizmadır. Gıda zehirlenmesi, enfeksiyon tipi zehirlenmelerde etken bakteri olan Clostridium Perfringens, hem gıdalarda hem de suda analiz edilmektedir.
Özellikle gıda üretim alanlarında temizlik için kullanılan sular ve gıdalara katılan sular başta olmak üzere su arıtma tesislerinde sıkça “Clostridium Perfringens Aranması” için numune alımı gerçekleştirilmektedir. “Clostridium Perfringens Aranması” sularda gerçekleştirilen kalite testlerindendir. Sularda gerçekleştirilen mikrobiyolojik testler kapsamında önemli bir test parametresi olarak Clostridium Perfringens aranmaktadır.
Clostridium Perfringens’in sularda tespit edilemsi ile fekal kontaminasyonun meydana geldiğinin göstergesi kabul edilir. Gıdalarda temizliğe özen gösterilmemesi yoluyla ve değindiğimiz gibi kullanım suyu nedeniyle kontaminasyon meydana gelebilir. Akredite ve yetkili su analiz laboratuvarlarında “Clostridium Perfringens Aranması” gerçekleştirilmektedir.
SU ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.