BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
Gıdada Raf Ömrü
Gıdanın güvenli olup olmadığının ve besin içeriğinin kontrolü ile nasıl ve ne kadar zaman saklanacağı, kullanılacağı ya da hazırlanacağının tespiti için yönetmelikler, standartlar, yasal düzenlemeler mevcuttur. Bu şartlar altında gıdalar test ve analizlerle tüketicinin sağlığı gözetilerek üretilirler. Raf ömrü, bir ürünün kullanım ve tüketim için uygunsuz hale gelene kadar saklanabileceği zaman sınırı olarak tanımlanabilir.
Tüketici sağlığının korunmasında gıdanın temiz koşullarda üretilmesi, taze olması önemlidir. Özellikle mikroorganizma bulaşması ya da olumsuz saklama koşullarında bekletilmesi kabul edilemez. Bu durumların dışında uygun koşullarda üretim ve saklama sağlansa da son tüketim tarihi itibariyle dokusunda ve tadında bozulmalar görülebilir.
Gıdada Raf Ömrü Çalışmaları
Tam Zamanlı Raf Ömrü Çalışmaları: Son tüketim tarihi belirlenecek gıdanın yapısına bağlı olarak belirlenen test ve analiz parametrelerinin, uygun şartlarda saklanan gıdada belirli aralıklarla kontrol edilmesine dayanan uzun süreli bir çalışmadır.
Hızlandırılmış Raf Ömrü Çalışmaları: Gıdanın yapay nem ve sıcaklık ortamında bekletilmesi ile daha kısa sürede sonuç almayı hedefleyen test ve analiz yöntemlerini içeren çalışmalardır. Gıda özellikleri baz alınarak gerekli mikrobiyal, fiziksel ve kimyasal analizler yapılarak ürünün raf ömrü hakkında önceden bilgi sahibi olunması asıl amaçtır.
Gıda raf ömrü çalışmaları genellikle şu adımları içerir:
Nanolab Laboratuvarlar Grubu olarak Gıdada Raf Ömrü Çalışmaları kapsamında uzman ve yetkili ekibimizle hizmet vermekteyiz. Tüm soru ve talepleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Aynı zamanda Dioksin Analizi konusunda da hizmet vermekteyiz.
Daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret edin: https://www.nano-lab.com.tr/
Hizmetlerimiz ile ilgili güncel haberler ve paylaşımlar için bizi LinkedIn üzerinden takip edebilirsiniz.
En yeni blog yazılarımızdan haberdar olmak için Instagram hesabımızı takip edin.