BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
Bulanıklık analizi, içme sularında, gıda ve içeceklerin üretiminde kullanılan sularda gerçekleştirilen önemli bir test parametresidir. Su bulanıklığının birçok sebebi olabilir. Bunlar:
Gıdalarda kullanılan suların bulanıklık öncelikle temizlik açısından değerlendirilmektedir. Bulanıklık analizinin temeli, numuneyi ışığı absorbe etmesi ya da dağılmasına göre değerlendirmek olarak ifade edilebilir.
Sularda bulanıklık analizi için farklı test metotları kullanılmaktadır. Bu metodlardan biri de formazin metodudur. Formazin yönteminde ışığı dağıtma özelliği kilden ve bulanık doğal sularda kullanılmaktadır. Formazin polimeri bulanıklık süspansiyonu olarak kullanılır.
SU ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.