BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
Kaynak suları doğrudan tüketim amacıyla şişelenerek ve ticari olarak satılabildiği gibi, sağlık ve spa sektöründe terapötik amaçlarla kullanılmaktadır.
İçme suları ise, evsel kullanım amacıyla içme suyu, musluktan tüketim, yemek ve temizlik için kullanılabilir. Aynı zamanda gıda, ilaç ve çeşitli endüstriyel süreçlerde kullanılmaktadır.
Su yapısı gereği ultraviyole (UV) ışınlarını absorbe eden bir maddedir. Suyun bileşimi ve kalitesi UV ışınlarından etkilenmektedir. UV emilimi ise suyu maddelerinin doğası, konsantrasyonu, suyun optik özellikleriyle alakalı bir durumdur.
Su Kalitesi ve UV Emilimini Etkileyen Durumlar Nelerdir?
Kaynak ve İçme sularında 254 nmde UV emiliminin belirlenmesi için gerçekleştirilen test yöntemidir. Bir dalga boyundaki absorbans, belirli dalga boyundaki ışığı emdiği için sudaki herhangi bir maddenin konsantrasyonuyla doğrusal orantılı olabilir. Bu nedenle absorbans ölçümleri laboratuvar ve saha çalışmalarında yaygındır.
Ölçüm süreci aşağıdaki gibidir:
• 254 nm dalga boyundaki ultraviyole ışık numune içeren bir kuvars hücresinden geçirilir.
• Zayıflatılmış ışığın yoğunluğu sensörle ölçülür.
• Logaritma hesaplamadan önce Saf su ölçümüne bölünür.
• Ölçüm yol uzunluğu başına absorbans olarak tespit edilir.
İçme suyu arıtma prosesi boyunca ölçüm için önemli bir parametredir. Özellikle yapılarında aromatik halkalar veya doymamış bağlar içeren organik madde konsantrasyonunun belirlenmesi için kullanılabilir.
Nanolab Laboratuvarlar Grubu olarak Absorbans (254 nm'de) Tayini konusunda uzman ve yetkili ekibimizle hizmet vermekteyiz. Aynı zamanda Deniz Suyunda Işık Geçirgenliği/Seki Derinliği ve Kuyu Suyu Analizleri hakkındaki yazımızı da okuyabilirsiniz.
Daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret edin: https://www.nano-lab.com.tr/
Hizmetlerimiz ile ilgili güncel haberler ve paylaşımlar için bizi LinkedIn üzerinden takip edebilirsiniz.
En yeni blog yazılarımızdan haberdar olmak için Instagram hesabımızı takip edin.