BLOG

Aflatoksin Tayini

Aflatoksin Tayini

Aflatoksin Tayini

Aflotoksinler, hasat öncesi tarlada, hasat zamanı veya hasat sonrası depolama alanlarında mantarların (fungus) gelişmesi sonucu oluşan mikotoksinlerden biridir. Aflotoksin çoğunlukla şu gıdalarda gelişir ve analiz edilir:

- Kuru meyveler
- Yağlı kuru meyveler
- Baharatlar
- Tahıllar
- Süt ve süt ürünleri

Gıdalar dışında hayvan yemlerinde de gelişmekte ve aflotoksin içeren yemlerin hayvanlar tarafından tüketilmesi ile o hayvanlardan elde edilen gıdalara da geçmektedir. Gıdalarda aflatoksin analizleri ile tüketicilere ulaşması önlenerek birçok sağlık riskinin de önüne geçilmiş olur.

Aflotoksinni insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri şunlardır:

- Karaciğer hastalıkları (hepatatoksik, hepatokarsinojenik)
- Kanserojen ve teratojenik etkiler
- Kanamalar (bağırsaklar, böbrekler)
- Bağışıklık sistemine baskı

Yukarıdaki sağlık sorunları da göz önüne alındığında gıdalarda aflotoksin ve diğer mikotoksinlerin analiz edilmesi önemli bir test parametresi olduğunu göstermektedir.

MİKOTOKSİN ANALİZLERİ İÇİN TEKLİF ALINIZ.

6300