BLOG

Alüminyum Folyo Analizleri

Alüminyum Folyonun Mutfakta Kullanımı Nelerdir? Faydaları, Zararları Nelerdir?

Alüminyum Folyo Analizleri

Alüminyum folyo, gıdaların korunması başta olmak üzere birçok alanda kullanılan çok ince levha olarak tanımlanabilir. Haddeleme yöntemiyle üretilen alüminyum folyo, piyasada 0,006 – 2 mm kalınlıklarında bulunmaktadır.

Alüminyum folyo özellikle ateşe dayanıklılığı nedeniyle fırında yemek pişirme işleminde, yemeklerin saklanmasında kullanılan bir üründür. Ancak alüminyum folyonun asitli, sıcak veya sulu gıdalarla uzun süre temasta bulunması zamanla gıdalara alüminyum geçişine neden olmaktadır. Bu durum zamanla insan vücudunda ağır metal birikimine neden olabilir.

Alüminyum içeren ürünlerde bazı test işlemleri gerçekleştirilmektedir. Özellikle "Alüminyum ve alüminyum alaşımlı ürünlerde" spesifik migrasyon testleri kapsamında alüminyum tayini gerçekleştirilmektedir.

Alüminyum folyo; meyve suyu kutuları ve kahve torbaları gibi ambalaj malzemelerinde 5 µm kalınlıkta kullanılmaktadır. Alüminyum folyo gıda ambalajlarında kullanılması gıdanın tazeliğini korumakta yardımcı olmaktadır.

Alüminyum Folyo Gıdaların Korunmasında Kullanımının Nedenleri:

- Hafifi, yumuşak ve kolay şekillenebilir.
- 20 mikrometreden kalın olarak üretilen alüminyum folyolar kesinlikle yağ ve aroma geçirmezler.
- Atmosferik korozyona karşı dirençlidir.
- Toksik değildir.
- Yeniden işlenebilme özelliği vardır.
- Çoğunlukla kolay açılması amacıyla kutu kapaklarında kullanılmaktadır.
- Konservelerde sülfit kararmasını önler.

SPESİFİK MİGRASYON ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

6300