BLOG

Anaerobik Bakteri Sayımı

Gıdalarda Anaerobik Bakterilerin Özellikleri, Çeşitleri, Zararları...

Anaerobik Bakteri Sayımı

Tüm bakteri türleri oksijen ile olan ilişkilerine göre aerobik ve anaerobik olmak üzere ikiye ayrılır. Aerobik bakteriler tam oksijen derişimi dediğimiz %21 O2 varlığında solunum yaparlarken, anaerobik bakteriler ise oksijenli solunum yapamamaktadırlar.

Anaerobik bakteriler oksijen varlığında canlılığını kaybeden veya üreyemeyen bakterilerdir. Anaerobik bakterilerde ise oksijenin kültür ortamından uzaklaştırılması gerekmektedir.

Anaerobik bakteriler 3 gruba ayrılmaktırlar.

- Zorunlu Anaerobik Bakteriler
- Aerotolerant Anaerobik Bakteriler
- Fakültatif Anaerobik Bakteriler

Anaerobik bakteriler, insan ve hayvanların bakteriyel florası içinde doğal olarak bulunmaktadır.

Anaerobik bakteriler gıda, yem veya kozmetik gibi ürünlerde analiz edilmektedir. Anaerobik bakteriler en fazla cilt üzerinde gelişirler ve cilt tahrişlerine, apse oluşmasına ve irinlere neden olabilir.

GIDALARDA MİKROBİYOLOJİK ANALİZLER İÇİN TIKLAYINIZ.

6300