BLOG

Antibakteriyel Plastik Ürün Analizleri

Antibakteriyel Plastik Ürünler Nelerdir? Özellikleri, Faydaları...

Antibakteriyel Plastik Ürün Analizleri

Plastik; özellikle tek kullanımlık tabak, kaşık, çatal gibi malzemeler başta olmak üzere birçok mutfak ürününde, ambalajlar ve oyuncak üretimlerinde kullanılmaktadır. Plastik malzemeler kullanımı ve temizlenmesi bakımından kolay ürünlerdir. Ancak, tekrar kullanımlarda bakteri üremeleri için uygun bir ortamdır.

Toplumda da genel bir görüş, özellikle gıda sektöründe kullanılan plastik ambalaj malzemelerinin hijyenik ve güvenilir olmadığıdır. Bu nedenle cam ve metal malzemeler daha çok tercih edilmektedir. Bu durum plastik malzemeler üzerinde antibakteriyellik sağlamak amacıyla bazı çalışmalar yapılmasına neden olmuştur.

Plastik ürünlerde antibakteriyellik sağlanması amacıyla hammaddesine özel katkı maddlerii ilave edilmektedir. Kullanılan antibakteriyel katkıların işlevi; bakteri, küf ve patojen mikroorganizmaların gelişimini % 99 oranında engellemektir. Antibakteriyel katkı maddeleri; PMMA, TPU, PVC, PE HIPS, ABS ve silikon gibi birçok plastik ve polimer ürünlerde kullanılmaktadır.

Özellikle gıda ambalajlama işlemlerinde kullanılan plastik hammaddelere antibakteriyel katkı maddelerinin ilave edilmesi ile daha sağlıklı bir gıda zinciri oluşturulması planlanmaktadır.

Ayrıca, plastik ürünlerin tek kullanımlık olarak kullanılması ile çevre kirliliği artmaktadır. Son dönemlerde plastik kullanımının azaltılması konusunda birçok çalışma yapılmaktadır. Antibakteriyel katkı maddeleri plastik ürünlerin tekrar kullanılmalarını sağlayarak çevre kirliliğini de azaltacak işlemlerden biri olmaktadır.

ANTİBAKTERİYEL ÜRÜN DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI İÇİN TIKLAYINIZ.

6300