BLOG

B2 Vitamini Tayini

B2 Vitamini Tayini

B2 Vitamini Tayini

BS EN 14152 standardı gıda maddelerindeki B2 vitamininin (riboflavin) yüksek performanslı sıvı kromatografisi (HPLC) ile belirlenmesi için test yöntemini kapsamaktadır. B2 vitamininin (riboflavin) belirlenmesi için numunelerdeki riboflavin ölçümü yapılır.

Numunedeki riboflavin, asit hidrolizi ve ardından florometrik tespit ile yüksek performanslı sıvı kromatografik (HPLC) ayırma yoluyla enzimatik bir işlem kullanılarak defosforilasyondan işlemleri ile belirlenmektedir.

B2 vitamin (riboflavin) analizi, tahıl, un, hamur işleri ve şekerlemeler, taze süt ve kurutulmuş süt ürünleri ile çeşitli sebzelerde yapılabilir.

BS EN 14152: Foodstuffs — Determination of vitamin B2 by HPLC

6300