BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
Apismellifera L. Türü bal arılarının çiçek nektarlarını kullanarak ürettiği tatlı ve doğal besin olan bal, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de değerlidir. Verimi artırmak için bal peteklerinde güvelere karşı naftalin kullanılmaktadır. İnsan sağlığı üzerinde de yüksek dozda naftaline maruz kalmak yorgunluk, başağrısı, kansızlık gibi çeşitli olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle Türk Gıda Kodeksi Bal Yönetmeliği kapsamında balda bulunabilecek maksimum naftalin miktarı 10 ppb olarak sınırlandırılmıştır.
Tüketicilerin sağlığını korumak, üretilen balın kalitesini belirlemek ve yönetmelik – mevzuatlara uygunluğunu tespit etmek için Balda Naftalin Tayini gerçekleştirilebilir. Tarih boyunca insanlar tarafından sevilerek tüketilen balın, doğallıktan çıkması, çeşitli kimyasallar içermesi kabul edilemez. İlgili yasal düzenleme, standart veya yönetmelikler kapsamında test ve kontrollerden geçmeli, tüketiciye bu şekilde ulaşmalıdır.
Balda Naftalin Tayini için Nanolab Gıda Analiz Laboratuvarına danışınız.