BLOG

Campylobacter spp. Sayımı

Gıdalarda Termofilik (Isıya Dirençli) Campylobacter Sayımı Nedenleri Nelerdir? Campylobacter spp. Zararları Nelerdir?

Campylobacter spp. Sayımı

Çeşitli hayvanların bağırsak floraları doğal olarak bulunan Campylobacter türleri, insana bulaşarak hastalıklara neden olmaktadır. En çok Termofilik (Isıya Dirençli) Campylobacter insan hastalanmalarında neden olan türüdür. Termofilik Campylobacter bakterilerine, en çok kanatlı hayvanlarda rastlanmaktadır. termofilik campylobacter ortamda çok düşük miktarda bulunsa dahi hastalık yapabilir. Başta tavuk eti olmak üzere çiğ süt ve klorlanmış sular da termofilik Campylobacter bakterilerin bulaşma kaynağıdır. Özellikle ülkemizde tavuk tüketiminin çok olması Termofilik Campylobacter için önlem alınmasının ve tavuk üretim yerlerinin denetlenmesini zorunlu hale getirmiştir.

GIDALARDA MİKROBİYOLOJİK ANALİZLER İÇİN TIKLAYINIZ.

6300