Dünya Gıda Programı (WFP): Analiz Kapsamı
Dünya Gıda Program (The World Food Programme) Kapsamında Gerçekleştirilen Analizler
Dünya Gıda Program (The World Food Programme)
Dünya
Gıda Program (The World Food Programme), gıda güvenliği ve kalite yönetim sistemini (FSQMS) uygulanmasını ve tüm tedarik zinciri boyunca gıda güvenliğini ve kalitesini sürekli olarak iyileştirmeyi hedefleyen bir programdır.
Sistem, çiftçilerden/tedarikçilerden tüketicilere kadar tedarik zinciri boyunca sorunları azaltmayı ve önlemeyi amaçlar. Teslim edilen gıdaların güvenliğini, besin kalitesini ve kabul edilebilirliğini sağlamaya yönelik önlemlerle bu sistem boyunca müşteri memnuniyeti de vurgulanmaktadır. Müşteriler tarafından gıda kabul edilebilirliğinin yanı sıra WFP, bağışçıların ve ortakların bu sistemin uygulanmasının yüksek verimliliği, kaliteyi işlemesini ve katkılarının dağıtımını garanti etmesini sağlamayı taahhüt eder.
Dünya Gıda Programı (WFP), Birleşmiş Milletler'in küresel açlıkla mücadelede ön saflarda yer alan kuruluşudur. 1961 yılında kurulan WFP, çatışmalar, doğal afetler ve ekonomik zorluklar gibi acil durumlar nedeniyle açlık çekenlere gıda yardımı sağlamaktadır. WFP sadece gıda yardımı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda beslenme programları, tarımsal destek ve dayanıklılık oluşturma girişimleri yoluyla gıda güvensizliğiyle mücadele etmek için uzun vadeli çözümler üzerinde çalışır.
Programları arasında gıda dağıtımı, nakit temelli yardım sağlama ve hassas durumdaki nüfuslara beslenme desteği sunma yer almaktadır. Son yıllarda WFP, uzun süreli çatışmalar ve iklim şoklarının neden olduğu açlıktaki endişe verici artış da dahil olmak üzere artan zorluklarla karşı karşıya kalmıştır. 2024 Gıda Krizleri Küresel Raporu, dünya çapında yaklaşık 343 milyon insanın gıda güvensizliği ile karşı karşıya olduğunu tahmin etmektedir. Kuruluş, önümüzdeki yıl acil gıda yardımı ihtiyaçlarını karşılamak için 16,9 milyar dolara ihtiyacı olduğunu tahmin ediyor.
Gıda güvenliği ve kalitesinde denetimin rolü nedir?
Gıda yönetimi ile ilgili teftiş, üretilen gıdaların, depolanan malların, taşıma ve taşıma yöntemlerinin, depolama binasının ve depolama ve haşere kontrol standartlarının sevkiyatının tamamının veya bir kısmının ayrıntılı bir incelemesini içerecektir.
Malların incelenmesi, numunelerin alınmasını ve analiz edilmesini içerebilir.
Laboratuvar Seçimi
Laboratuvar seçimi çok önemlidir. Laboratuvar ekipmanının, personel kalifikasyonunun ve çalışma kapsamının Dünya Gıda Programı (WFP)'nin taleplerine uyumlu olduğundan emin olmanız gerekir. Öncelikle ilk kural ISO 17025'e göre denetim laboratuvarına akredite edilmiş olması gerekmektedir.
Nanolab Laboratuvarlar Grubu, akredite analiz yöntemleri ile gıda analizlerini Dünya Gıda Programı (WFP)’na uygun olarak gerçekleştirmektedir.
AKREDİTASYON SERTİFİKAMIZ
THE WORLD FOOD PROGRAMME HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ
Nanolab Laboratuvarlar Grubu, Gıda Analizleri kapsamında hizmet vermeye devam etmektedir.
Daha fazla bilgi için bize ulaşın.
Hizmetlerimiz ile ilgili güncel haberler ve paylaşımlar için bizi LinkedIn üzerinden takip edebilirsiniz.
En yeni blog yazılarımızdan haberdar olmak için Instagram hesabımızı takip edin.