BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
Fumarik asit en güçlü organik gıda asitlerinden biridir. Özelliklerine göre farklı amaçlarla kullanılmaktadır. Ekşi tadı için aroma maddesi ve hidrofobik özelliği için antimikrobiyal madde olarak kullanılır. Genel olarak kullanım alanları şunlardır:
- Gıda, içecek
- Hayvan besleme
- Kozmetik ve ilaç sanayi
Gıda alanında buğday ve mısır ekmeği, ekşi hamur ve çavdar ekmekleri, bisküvi hamurları, meyve suyu ve nutrasötik içecekler, jelatin tatlıları, jelleştirici yardımcılar, pasta dolguları ve şarapta kullanılmaktadır.
Fumarik asit, higroskopik olmadığı ve nemi emmediği için kuru karışım ürünlerde kullanılabilir. Bu avantaj, kuru karışım ürünlerinin depolama sırasında kekleşmemesini veya sertleşmemesini sağlar. İçecekte fumarik asit, bir PH kontrol maddesi ve lezzet arttırıcı olarak işlev görür.
TS 7516 Fumarik asit - Gıda sanayiinde kullanılan
TS 8580 Yem katkı maddeleri - Koruyucular - Fumarik asit tayini
TS 12242 Yem katkı maddeleri - Koruyucular - Fumarik asit