BLOG

GB 14884-2003: Konserve meyveler için hijyenik standart

GB 14884-2003: Konserve meyveler için hijyenik standart

GB 14884-2003: Konserve meyveler için hijyenik standart

GB 14884-2003 standardı, gıda katkı maddeleri ve üretim prosesine ilişkin hijyenik gereklilikler, paketleme, işaretleme ve depolamaya ilişkin taşıma gereklilikleri ile test yöntemlerini içerir.

GB 14884-2003 standardının uygulandığı gıdalar aşağıdaki gibidir:
• Konserve meyveler,
• Konserve meyve ve sebzeler,
• Şeffaf konserve meyve ve sebzeler,
• Meyankökü meyveler,
• Öğütülmüş meyve ve sebzeli kekler
• Meyve, sebze ve şekeri hammadde olarak kullanan ve işlendikten sonra yapılan meyveli kekleri

Standart kapsamında gerçekleştirilen testler:
• Kurşun tayini
• Kükürt dioksit tayini
• Mikroorganizma analizleri

GB 14884-2003: Konserve meyveler için hijyenik standart

6300