BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
Per- and Polyfluoroalkyl Substances (PFAS), birçok endüstriyel ve tüketici ürününde kullanılan insan yapımı kimyasallardır. Su ve yağ geçirmez özellikleri nedeniyle çeşitli ürünlerde kullanılmaktadır. Dayanıklı kimyasallardır. Doğada çok uzun süre kalabilirler ve biyolojik olarak parçalanmazlar. Bu özelliklerinden dolayı "sonsuz kimyasallar" olarak da adlandırılırlar.
PFAS, çevreye yayıldıklarında, su kaynaklarını ve toprakları kirletebilir. İnsanlar bu maddelere maruz kaldıklarında, uzun vadeli sağlık etkileri olabilir. Bazı çalışmalar, PFAS'nin kanser, karaciğer hasarı, tiroid hastalıkları ve bağışıklık sistemi bozuklukları gibi sağlık sorunlarına yol açabileceğini göstermiştir.
Son yıllarda, PFAS'nin çevresel ve sağlık üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle, dünya genelinde bu kimyasalların kullanımını sınırlamak ve alternatifler geliştirmek için çeşitli düzenlemeler ve çalışmalar yapılmaktadır. Çevrede kalıcılıkları ve yaygın olarak kullanımı çeşitli gıda ürünlerinde ve çevrede PFAS düşük seviyelerde bulunur.
PFAS'nin ambalajlarda kullanımıyla ilgili bazı endişeler şunlardır:
Yiyecek ve içeceklerin ambalajlanmasında PFAS kullanımı yaygındır. Ambalajın su ve yağ geçirmez özelliğini artırarak, gıdaların daha uzun süre taze kalmasını sağlar. Ambalaj sektörü için faydalı bir madde olsa da gıda ile temas sonucunda gıdaya geçiş tüketici sağlığı için potansiyel rikstir.
PFAS'nin ambalajlarda bulunabileceği bazı ürünler şunlardır:
Daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret edin: https://www.nano-lab.com.tr/
Hizmetlerimiz ile ilgili güncel haberler ve paylaşımlar için bizi LinkedIn üzerinden takip edebilirsiniz.
En yeni blog yazılarımızdan haberdar olmak için Instagram hesabımızı takip edin.