BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
Birçok gıda, raf ömrünü uzatmak, tat, renk ve dokusunu iyileştirmek için gıda katkı maddeleri içerir. Bazı katkı maddeleri insan sağlına zarar verebilir, hatta yasal olarak yasaklanmış dahi olabilir. Peki, hangi katkı maddelerinden kaçınmalıyız ve zararlı olup olmadıklarını nasıl tespit edebiliriz?
Gıda katkı maddeleri, yiyeceklerin tat, renk, kıvam ve raf ömrünü iyileştirmek için eklenen kimyasal veya doğal bileşenlerdir. Avrupa Birliği’nde ve Türkiye’de genellikle E kodları ile tanımlanır (örneğin, E102 - Tartrazin)
Zararlı katkı maddelerini anlamanın bazı yolları şunlardır:
1. Etiket Okuma Alışkanlığı Edinin: Ürünlerin içerik listesini dikkatlice inceleyin. Özellikle E kodları içeren katkı maddeleri hakkında bilgi sahibi olun.Yapay Renklendiriciler
Koruyucular
Tatlandırıcılar
Emülgatörler ve Kıvam Artırıcılar
Nanolab Laboratuvarlar Grubu, Gıda Katkı Maddesi Analizleri kapsamında hizmet vermeye devam etmektedir. Aynı zamanda Taklit ve Tağşiş Analizleri konusunda da bize danışabilirsiniz.
Daha fazla bilgi için bize ulaşın.
Hizmetlerimiz ile ilgili güncel haberler ve paylaşımlar için bizi LinkedIn üzerinden takip edebilirsiniz.
En yeni blog yazılarımızdan haberdar olmak için Instagram hesabımızı takip edin.