BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
Gıda takviyeleri, günlük beslenmenin dışında önerilen temel vitamin, mineral ve diğer besinlerinin alınması amacıyla kullanılmaktadır. Takviyeler çeşitli dozlarda ve farklı kombinasyonlarda bulunmaktadır.
Günlük düzenli ve dengeli beslenmenin sağlanamadığı durumlarda gıda takviyelerine başvurulmaktadır. Gıda takviyelerinde gerçekleştirilen bazı test ve analiz parametreleri şunlardır:
- Vitamin Analizleri
Vitaminler; hücrelerin, dokuların ve organların normal büyümesi ve çalışmasında görevli besin maddeleridir. Eksikliklerinde bazı sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Vitamin eksikliğini gidermek için gıda takviyeleri tercih edilmektedir.
Vitamini A | Vitamini D |
B1 Vitamini (Tiamin) | Vitamini E |
Vitamini K | Vitamin B1 |
Vitamin B2 (riboflavin) | Vitamin B3 (niasin) |
Vitamin B5 (pantotenik asit) | Vitamin B6 (piridoksin) |
Vitamin B12 (kobalamin) | Vitamin C |
Folik asit | Biotin |
Kalsiyum | Magnezyum | Demir |
İyot | Bakır | Çinko |
Potasyum | Manganez | Fosfor |
Selenyum | Krom | Molibden |
Klor | Flor | Bor |
Silisyum | Sodyum |
EPA (Eicosa Pentaenoic Acid) | DHA (Docosa Hexaenoic Acid) |
Kollajen | İnositol |
Taurin | Glukonolakton |
Organik Asitler | Yağ Asitleri |
Diyet Lif | Uçucu Yağlar |