BLOG

Gıda Takviyelerinde Mineral, Vitamin ve Etken Madde Analizleri

Gıda Takviyelerinde Gerçekleştirilen Testler Nelerdir?

Gıda Takviyelerinde Mineral, Vitamin ve Etken Madde Analizleri

Gıda takviyeleri, günlük beslenmenin dışında önerilen temel vitamin, mineral ve diğer besinlerinin alınması amacıyla kullanılmaktadır. Takviyeler çeşitli dozlarda ve farklı kombinasyonlarda bulunmaktadır.

Günlük düzenli ve dengeli beslenmenin sağlanamadığı durumlarda gıda takviyelerine başvurulmaktadır. Gıda takviyelerinde gerçekleştirilen bazı test ve analiz parametreleri şunlardır:

- Vitamin Analizleri

Vitaminler; hücrelerin, dokuların ve organların normal büyümesi ve çalışmasında görevli besin maddeleridir. Eksikliklerinde bazı sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Vitamin eksikliğini gidermek için gıda takviyeleri tercih edilmektedir.

Vitamini A Vitamini D
B1 Vitamini (Tiamin) Vitamini E
Vitamini K Vitamin B1
Vitamin B2 (riboflavin) Vitamin B3 (niasin)
Vitamin B5 (pantotenik asit) Vitamin B6 (piridoksin)
Vitamin B12 (kobalamin) Vitamin C
Folik asit Biotin


- Mineral Analizleri

Mineraller; vücudumuzda birçok önemli fonksiyona sahip, vücut içerisinde üretilmeyen maddelerdir. Dışarıdan alınması gereken mineraller yeteri kadar beslenme ile sağlanamadığında gıda takviyeleri ile alınmaktadır.

Gıda Takviyelerinde Test Edilen Mineraller:

Kalsiyum Magnezyum Demir
İyot Bakır Çinko
Potasyum Manganez Fosfor
Selenyum Krom Molibden
Klor Flor Bor
Silisyum Sodyum


- Etken Madde Analizleri

EPA (Eicosa Pentaenoic Acid) DHA (Docosa Hexaenoic Acid)
Kollajen İnositol
Taurin Glukonolakton
Organik Asitler Yağ Asitleri
Diyet Lif Uçucu Yağlar


TAKVİYE EDİCİ GIDA ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

6300