BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
Gıda güvenliği, sağlıklı bir yaşamın temel taşlarından biridir. Özellikle gıdalarda bakteri ve küf gibi mikroorganizmaların varlığı, hem sağlık açısından tehdit oluşturur hem de ürünün raf ömrünü olumsuz etkiler.
Mikrobiyolojik analiz, gıda ürünlerinde bulunan mikroorganizmaların tespit edilmesini ve sayımının yapılmasını sağlayan bilimsel bir yöntemdir. Bu analizler sayesinde; bakteri, küf, maya ve diğer zararlı mikroorganizmalar saptanabilir.
Bazı gıdalar mikrobiyolojik kontaminasyona daha yatkındır. Özellikle:
Mikrobiyolojik kontaminasyonu önlemek için üretimden önce, sırasında ve sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı temel noktalar şunlardır:
Hijyenik üretim, doğru saklama koşulları ve düzenli mikrobiyolojik testler ile güvenli gıdaya ulaşmak mümkündür.
Gıda analiz laboratuvarlarında kullanılan bazı yaygın mikrobiyolojik test yöntemleri:
Nanolab Laboratuvarlar Grubu, akredite bir laboratuvar olarak gıdada mikrobiyoloji çalışmaları konusunda uzman ekibiyle 10 yılı aşkın zamandır hizmet vermektedir. Üretim sisteminizin uygunluğunu ispatlamak için bize başvurabilirsiniz.
Nanolab Laboratuvarlar Grubu, Gıda Analizleri kapsamında hizmet vermeye devam etmektedir. Aynı zamanda Taklit ve Tağşiş Analizleri konusunda da bize danışabilirsiniz.
Daha fazla bilgi için bize ulaşın.
Hizmetlerimiz ile ilgili güncel haberler ve paylaşımlar için bizi LinkedIn üzerinden takip edebilirsiniz.
En yeni blog yazılarımızdan haberdar olmak için Instagram hesabımızı takip edin.