BLOG

Gıdalarda K Vitamini Tayini

Gıdalarda K Vitamini Analizi

Gıdalarda K Vitamini Tayini

Beslenmemizde gıda seçimi yaparken birçok yönden değerlendirme yapmaktayız. Gıdalar vitamin, mineral veya farklı besin değerlerine göre beslenmemize eklenmektedir. Gıdalarda bulunan vitaminler insan yaşamını devam ettirebilmesi için önemli organik bileşiklerdir. Gıdalardaki vitamin miktarı farklı amaçlarla analiz edilmektedir.

Gıdalarda analiz edilen vitaminlerden biri de K vitaminidir. K vitamini kan pıhtılaşmasında önemli bir yeri olan yeşil sebzelerde, çay ve ciğerde bulunan bir vitamindir. Yetersizliği ile kan pıhtılaşmasında sorunlar ortaya çıkabilir ve aşırı kanamalar olabilir.

Vitamin analizlerinin yapılma nedenleri şunlardır:

  • Gıdalarda toplam veya tek vitamin miktarının tespiti
  • Gıdaların besin değerlerinin tespit edilebilmesi
  • Gıda etiket bilgilerinin tespit edilebilmesi
  • İşlenmiş gıdalardaki vitamin miktarının ilgili yönetmelik ve standartlara uygunluğunun tespit edilmesi
  • Gıda işleme süreçlerinin vitaminler üzerindeki etkilerinin tespit edilmesi

“Gıdalarda K Vitamini Tayini” akredite ve yetkili Nanolab Gıda Analiz Laboratuvarlarında çeşitli gıdalarda test edilmektedir.

GIDA ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ. 

6300