BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
Beslenmemizde gıda seçimi yaparken birçok yönden değerlendirme yapmaktayız. Gıdalar vitamin, mineral veya farklı besin değerlerine göre beslenmemize eklenmektedir. Gıdalarda bulunan vitaminler insan yaşamını devam ettirebilmesi için önemli organik bileşiklerdir. Gıdalardaki vitamin miktarı farklı amaçlarla analiz edilmektedir.
Gıdalarda analiz edilen vitaminlerden biri de K vitaminidir. K vitamini kan pıhtılaşmasında önemli bir yeri olan yeşil sebzelerde, çay ve ciğerde bulunan bir vitamindir. Yetersizliği ile kan pıhtılaşmasında sorunlar ortaya çıkabilir ve aşırı kanamalar olabilir.
Vitamin analizlerinin yapılma nedenleri şunlardır:
“Gıdalarda K Vitamini Tayini” akredite ve yetkili Nanolab Gıda Analiz Laboratuvarlarında çeşitli gıdalarda test edilmektedir.