BLOG

Gıdalarda Kimyasal Analizler

Gıdalarda Gerçekleştirilen Kimyasal Analizler Nelerdir?

Gıdalarda Kimyasal Analizler

Gıda sektörünün çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olması, her gıdanın fiziksel ve kimyasal yapısının farklı olması gibi nedenlerden dolayı her bir gıdaya uygulanan saklama, işleme, taşıma yöntemleri de farklılık göstermektedir.

Gıdaların insan sağlığı üzerindeki etkilerinden dolayı “Güvenli Gıda” şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Gıdanın güvenliğinin sorgulamanın tek yolu da laboratuvar analiz ve test sonuçlarıdır. Bu nedenle gıda üzerinde fiziksel, kimyasal birçok test işlemi gerçekleştirilmektedir. Gıdalarda gerçekleştirilen başlıca kimyasal analizler:

Yağ Tayini Toplam Kuru Madde Tayini Protein Tayini
Asitlik Tayini İyot Sayısı Tayini Askorbik Asit Tayini
Kül Tayini Kükürtdioksit (SO2) Tayini Toplam Ağır Metal (Kurşun cinsinden) Tayini
Nitrat ve Nitrit Tayini Karbonhidrat ve Enerji Değeri Tayini Monosodyum Glutamat (MSG) Tayini
Diyet Lif Tayini Toplam Yağ Tayini Toplam Şeker, İnvert Şeker ve Sakkaroz Tayini
Tuz Tayini Nişasta Aranması Mineral Tayini
Trans Yağ Asidi İzomerlerinin Tayini Bal Analizleri Dioksin Analizi


GIDA ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

6300