BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
Gıda sektörünün çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olması, her gıdanın fiziksel ve kimyasal yapısının farklı olması gibi nedenlerden dolayı her bir gıdaya uygulanan saklama, işleme, taşıma yöntemleri de farklılık göstermektedir.
Gıdaların insan sağlığı üzerindeki etkilerinden dolayı “Güvenli Gıda” şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Gıdanın güvenliğinin sorgulamanın tek yolu da laboratuvar analiz ve test sonuçlarıdır.
Bu nedenle gıda üzerinde fiziksel, kimyasal birçok test işlemi gerçekleştirilmektedir. Gıdalarda gerçekleştirilen başlıca kimyasal analizler:
Yağ Tayini | Toplam Kuru Madde Tayini | Protein Tayini |
Asitlik Tayini | İyot Sayısı Tayini | Askorbik Asit Tayini |
Kül Tayini | Kükürtdioksit (SO2) Tayini | Toplam Ağır Metal (Kurşun cinsinden) Tayini |
Nitrat ve Nitrit Tayini | Karbonhidrat ve Enerji Değeri Tayini | Monosodyum Glutamat (MSG) Tayini |
Diyet Lif Tayini | Toplam Yağ Tayini | Toplam Şeker, İnvert Şeker ve Sakkaroz Tayini |
Tuz Tayini | Nişasta Aranması | Mineral Tayini |
Trans Yağ Asidi İzomerlerinin Tayini | Bal Analizleri | Dioksin Analizi |