BLOG

Gıdalarda Pestisit Tayini

Gıdalarda Pestisit Tayini

Gıdalarda Pestisit Tayini

Üreticilerin, ürün kalitesini artırma ve yüksek verim sağlamak için günümüzde yoğun pestisit kullanımı mevcuttur. Pestisitler gibi kimyasal maddelerin gıdalar üzerindeki kalıntı seviyelerine bağlı olarak tüketiciler üzerinde zararlı etkileri olabilir. Gıda Güvenliği Yönetmeliği, ilgili standart ve yönetmelikler kapsamında gıdalarda Maksimum Kalıntı Limitleri belirtilmiştir.

Gıdalarda Pestisit Tayini ile Mantar İlaçları, Bitki İlaçları, Böcek İlaçları, Yumuşakça İlaçları, Kemirgen İlaçları gibi çeşitli pestisit kalıntıları tespit edilebilir. Gıdalarda pestisit kalıntıları ile gıda zincirine zararlı kimyasallar girmiş olur. Bu durum da insan sağlığını tehlikeye girmiş olur.

Gıdalarda Pestisit Tayini kapsamında içecekler, tahıllar, hububat, baklagiller, süt ürünleri, balık ve et ürünleri, meyve ve sebzeler üzerinde test gerçekleştirilmektedir.

Gıdalarda Pestisit Tayini için Nanolab Gıda Analiz Laboratuvarı ile iletişime geçebilirsiniz.

6300