BLOG

Hidrojen Peroksit Analizi

Sütte Hidrojen Peroksit Analizi

Hidrojen Peroksit Analizi

Süt ve süt ürünlerinde tüketiciye ulaşana kadar birçok test ve analizlerden geçmektedir. Gerçekleştirilen analizlerden biri de “Hidrojen Peroksit Analizi”dir.

Hidrojen peroksit sütlerde birçok amaçla kullanılmaktadır:

- Sütün depolanması ve taşınması sırasında bozulmasını önlemek
- Isı ve zaman normunu kısaltmak
- Peynirlerde görülen hataları önlemek
- Peynir suyunun bozulmasını önlemek
- Salamura ve aseptik paketleme materyalini mikroorganizmalardan arındırmak

Hidrojen peroksit, düşük konsantrasyonlarda kullanıldığında süt bileşenlerine çok etkileri yoktur. Ancak, %0,1 oranından fazla kullanılması durumunda aminoasitlerde değişiklikler meydana gelebilir. Metionin, tirozan ve triptofanın hidrojen peroksit ile oksidasyona uğraması ile proteinlerin biyolojik değeri azalabilir. Süt bileşiminde bulunan C vitamini hidrojen peroksitten etkilenebilir.

Bu nedenlerden dolayı sütte hidrojen peroksit analizi gerçekleştirilmektedir.

GIDA ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

6300