BLOG

Histolojik Doku Tayini

Histolojik Doku Tayini

Histolojik Doku Tayini

Histolojik doku tayini kapsamında analiz edilen et ve et ürünlerinde bağ dokusu, kan damarları, periferik sinir, yağ dokusu, glandüler doku, deri, kemik ve kıkırdak ve bitki materyali dahil olmak üzere çeşitli dokular tanımlanabilir. Gıda güvenliği kapsamında endüstriyel üretimler için ulusal ve uluslararası düzenlemeler mevcuttur. Bu düzenlemeler et ve et ürünleri hakkında bilgi verilmesini zorunlu tutmaktadır.

Etikette belirtilen et türünün teyit edilmesi, taklit ya da tağşişin belirlenmesi için gerçekleştirilen testlerden biridir. Etin maliyeti nedeniyle gıda sektöründe yaygın olarak tağşişe uğrayan gıdaların başında gelmektedir. Kalite tespiti ve tür tayini başta olmak üzere, et ürünlerinde kullanılan yüzdesinin belirlenmesi için de başvurulan bir yöntemdir.

6300