BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
ISO 663, uluslararası standartlar örgütü (ISO) tarafından yayımlanan bir standarttır ve yağ içeriği tayini ile ilgilidir. Tam adı "Animal and vegetable fats and oils -- Determination of insoluble impurities content" olan bu standart, hayvansal ve bitkisel yağlar ve yağların çözünmeyen saf olmayan maddelerin miktarının belirlenmesi için yöntemleri tanımlar.
Standartın Amacı:
Uygulama Alanı:
Yöntemin Temel Prensibi:
Özellikle süt ve süt ürünleri ya da süt ve süt ürünlerinden elde edilen yağlarda bu standarda uygun olarak test işlemleri gerçekleştirilebilir. Söz konusu yağlarda safsızlık olarak ifade edilen maddeler; mekanik safsızlıklar, mineral maddeler, Karbonhidratlar, azotlu maddeler, kalsiyum sabunları, ya asidi laktonları, çeşitli reçineler, oksitlenmiş yağ asitleri, hidroksi asitleri ve bu maddelerin gliseritleri yer alır.
Eğer çözünmeyen safsızlıkların içeriğine sabun ya da oksitlenmiş yağ asitlerinin dahil edilmesi istenmiyorsa farklı bir solvent ya da prosedür kullanılması gerekebilir. Test edilecek ürüne ya da elde edilmek istenen analiz sonucuna göre durum değerlendirilebilir.
Sonuçların Yorumlanması
ISO 663, yağların ve yağların kalitesini ve saflığını değerlendirmek için kullanılan önemli bir standarttır. Gıda güvenliği ve ürün kalitesi açısından bu tür standartların kullanımı, üreticilerin ve tüketicilerin sağlığını ve güvenliğini koruma açısından kritik öneme sahiptir.
ISO 663: Hayvansal ve bitkisel katı ve sıvı yağlar - Çözünmeyen yabancı madde içeriğinin tayini
Daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret edin: https://www.nano-lab.com.tr/
Hizmetlerimiz ile ilgili güncel haberler ve paylaşımlar için bizi LinkedIn üzerinden takip edebilirsiniz.
En yeni blog yazılarımızdan haberdar olmak için Instagram hesabımızı takip edin.