BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
Klorür, insan beslenmesinde önemli bir besin öğesidir. Klorür, elektrolit özelliği ile vücuttaki hücre sıvılarının dengelenmesine yardımcı olur.
Gün içerisinde tükettiğimiz domates, salatalık gibi gıdalarda yüksek seviyelerde doğal olarak tuz bulunmaktadır. Bunların dışında temel olarka gıdalara sofra tuzu veya özellikle gıda işleme sırasında sodyum klorür olarak klorür eklenir. Aşırı tuz tüketiminin sağlığa zararlı oluşu nedeniyle, gıdalarda tuz kullanımı belirli yönetmeliklerle sınırlandırılmıştır.
Gıdalarda klorür tayini özellikle tuz içeriği ile olan ilişkisi nedeniyle işlenmiş gıdalardaki seviyelerinin tespiti ve kaliteyi kontrol edebilmek açısından önemlidir.
Klorür tayini; ketçap, mayonez, hardal, salata sosu, süt ürünleri, et ürünleri, patates cipsi, kraker, simit, çerez, hazır yemek, sebze suları, düşük veya yüksek klorür içerikli numunelerde gerçekleştirilmektedir.