BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
Genel olarak taze meyvelerin sıkılması veya püre haline getirilmesiyle elde edilen içecekler olarak tanımlanırlar. Doğal olarak vitaminler, mineraller ve antioksidanlar açısından zenginlerdir. Ancak piyasada yer alan çeşitleri meyve oranı açısından farklılık gösterebilir.
Meyve Suyu Çeşitleri
Taze Sıkılmış Meyve Suyu:
Konsantre Meyve Suyu:
Nektar:
Smoothie:
Meyveli İçecek
Meyve Aromalı İçecek
Meyve oranı, meyve suyunun kalitesini ve sağlığa faydasını belirleyen önemli bir faktördür. Farklı meyve suyu türleri, içerdikleri gerçek meyve oranına göre sınıflandırılır ve etiketlenir. Türk Gıda Kodeksi Meyve Suyu ve Benzeri Ürünler Tebliği kapsamında piyasada meyve suyu, meyve nektarı ve meyve aromalı içecek olarak adlandırılan ürünler tanımlanmıştır. Standart kapsamında yer alan ürünlerin meyve oranları belirlenmiştir.
Etiket üzerinde yer alması gereken bilgilerin kontrolü için çeşitli test ve analizler gereklidir. Meyve oranının ilgili yönetmelik ve yasal düzenlemelere uygunluğunun tespit edilmesi için Meyve Suyunda Meyve Oranı Tayini önemli bir süreçtir.
Nanolab Laboratuvarlar Grubu olarak Meyve Suyunda Meyve Oranı Tayini konusunda uzman ve yetkili ekibimizle hizmet vermekteyiz. Aynı zamanda Helal Gıda Analizleri konusunda da hizmet vermekteyiz, detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
Daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret edin: https://www.nano-lab.com.tr/
Hizmetlerimiz ile ilgili güncel haberler ve paylaşımlar için bizi LinkedIn üzerinden takip edebilirsiniz.
En yeni blog yazılarımızdan haberdar olmak için Instagram hesabımızı takip edin.