BLOG

NMKL 124 - Gıdalarda p-Hidroksi Benzoatların Tayini

Gıda - p-Hidroksi Benzoatların Tayini - HPLC-DAD Metodu - NMKL 124

NMKL 124 - Gıdalarda p-Hidroksi Benzoatların Tayini

NMKL 124 yöntemi kapsamında, p-hidroksibenzoik asit esterlerinin kantitatif tayini gerçekleştirilir.

Aşağıda sıralanan p-Hidroksi Benzoatların HPLC-DAD Metodu meyve ve reçellerde tespiti NMLK 124 test yöntemi ile gerçekleştirilmektedir.
- methyl p-hydroxybenzoate (MHB): yiyeceklerde, içeceklerde, kozmetiklerde, topikal müstahzarlarda ve parenteral solüsyonlarda koruyucu olarak kullanılır.
- ethyl p-hydroxybenzoate (EHB): kozmetik, gıda ve tıpta antiseptik olarak kullanılır.
- isopropyl p-hydroxybenzoate (IPHB): Raf ömrünü artırmak için kullanılan koruyucudur.
- propyl p-hydroxybenzoate (PHB): Antifungal ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir
- isobutyl p-hydroxybenzoate (IBHB): Gıdalarda koruyucu olarak kullanılır.
- butyl p-hydroxybenzoate (BHB): Kozmetik, gıda ve farmasötiklerde koruyucu olarak kullanılır.

HPLC-DAD Metodu ile test edilen p-Hidroksi Benzoatlar gıdalarda katkı maddeleri olarak kullanılmaktadır.

Gıdalarda p-Hidroksi Benzoatların Tayini için Nanolab Gıda Analiz Laboratuvarı ile iletişime geçebilirsiniz.

6300