BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
İnsan vücudu bazı gıdaların tüketimine karşı bir tepki geliştirebilir. Alerji olarak adlandırılan bu tepkiler halk arasında sıkça bilinen, gluten, yumurta, kuruyemiş gibi gıdalardan kaynaklanan çeşitli rahatsızlıklardır. Yaygın olarak bilinen alerjenler aşağıdaki gibidir:
Baklagiller familyasına ait kurutulmuş tohumlar olan nohut da bazı insanlar için alerjendir. Nohut alerjeni de tüketicilerde görülebilen ve öncesinde bilgilendirme ile önlem alınması gereken bir konudur. Yaygın olarak bilinen bir alerjen madde olmasa da riskleri yüksektir. Alerjen gıdaların insanlar için ölümle sonuçlanabilecek riskler taşıdığını düşünürsek kesinlikle etiket okuma konusunda bilinçlenmeli ve etiketleme konusundan gıda firmaları denetlenmelidir.
Gıda etiketlerinde eser miktarda alerjen bulunma riskine karşın mutlaka uyarı bulunmak zorundadır. Aynı şekilde bazı gıdaların alerjen içermediğine dair iddialarla tüketiciye sunulduğu da görülmektedir. Tüketicilerin yanlış yönlendirilmesi ya da kandırılmasının önlenmesi, aynı zamanda oluşabilecek sağlık sorunlarının önüne geçilebilmesi için Nohut Alerjeni Aranması çalışmaları gereklidir.
Nanolab Laboratuvarlar Grubu olarak Gıdalarda Nohut Alerjeni Aranması konusunda uzman ve yetkili ekibimizle hizmet vermekteyiz. Aynı zamanda Gluten (Alerjen) Testi hakkındaki yazımızı da okuyabilirsiniz.
Daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret edin: https://www.nano-lab.com.tr/
Hizmetlerimiz ile ilgili güncel haberler ve paylaşımlar için bizi LinkedIn üzerinden takip edebilirsiniz.
En yeni blog yazılarımızdan haberdar olmak için Instagram hesabımızı takip edin.