BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
Üretim sürecinde kimyasal gübreler, pestisitler, hormonlar ve genetik olarak değiştirilmiş organizmalar (GDO) gibi sentetik katkı maddeleri kullanılmadan, doğal yöntemlerle üretilen gıdalardır. Çevre dostu uygulamalarla toprağın, suyun ve biyolojik çeşitliliğin korunmasını hedeflenir.
Organik gıda üretimi, bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretiminde belirli kurallara ve standartlara tabidir. Bu kurallar, organik tarımın doğasına uygun olarak çevreyi korumak, biyolojik çeşitliliği desteklemek ile birlikte sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik etmek amacıyla oluşturulmuştur. Belirli standartlara göre üretilmesi zorunlu ve bu standartlara uygunluğun ispatlanması gerekli organik gıdalar için sertifikasyon gereklidir. Bu sertifikasyon süreci, çiftlikten tüketiciye kadar tüm üretim ve işleme aşamalarını kapsar.
Bitkisel Üretim Şartları
Toprak Yönetimi:
Tohum ve Fidan Kullanımı:
Zararlı Kontrolü:
Su Yönetimi:
Hayvansal Üretim Şartları
Besleme:
Sağlık:
Hayvan Refahı:
İşleme ve Paketleme Şartları
Katkı Maddeleri ve Koruyucular:
Temizlik ve Hijyen:
Etiketleme:
Organik gıda şartları itibariyle tamamen sentetik maddelerden uzak olarak üretilmeli ve üretimin her aşamasında korunmalıdır. Gıda üretiminde kullanılmaması gereken ve bulaşmasının da önlenmesi gereken kimyasallarda biri de pestisitlerdir. Yapıları ve kullanım amaçları itibariyle organik gıda üretim süreci ve şartlarına aykırıdır.
Nanolab Laboratuvarlar Grubu olarak Organik Gıdalarda çeşitli çalışmalarımızı uzman ve yetkili ekibimizle sürdürmekteyiz. Aynı zamanda Bal Analizleri konusunda da hizmet vermekteyiz.
Daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret edin: https://www.nano-lab.com.tr/
Hizmetlerimiz ile ilgili güncel haberler ve paylaşımlar için bizi LinkedIn üzerinden takip edebilirsiniz.
En yeni blog yazılarımızdan haberdar olmak için Instagram hesabımızı takip edin.