BLOG

Patulin Tayini

Patulin Tayini

Patulin Tayini

Patulin; Penicillium ve Aspergillus türleri tarafından üretilmektedir. Esas olarak, P. Expansum tarafından üretilmektedir. Yapılan analiz ve çalışmalarda Patulinin en fazla tespit edildiği gıdalar olarak meyve ve meyve sularıdır. Özellikle elma ve üzüm sularında çok kararlı oldukları için risk teşkil eder.

Yapılan çalışmalarda patulinin tespit edilen toksik etkileri şunlardır:

- Beyin ve akciğerlerde ödem ve kanama
- Karaciğer, dalak ve böbrekte kılcal damar hasarı
- Motor sinirlerin felci

Patulin, bakteriler, bitkiler ve hayvanlar dahil olmak üzere birçok biyolojik sistem için toksiktir. Bu nedenle riskli gıdalarda düzenli olarak test edilmeli ve gıdanın güvenilirliği tespit edilmelidir.

GIDA ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

6300