BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
ABD – Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından pestisit şu şekilde tanımlanır:
Bir ürünün pestisit olduğunun belirlemek için ürünün kullanım amacı kontrol edilmelidir.
Sivrisinekler, keneler, sıçanlar ve fareler gibi çeşitli zararlıları ve hastalık taşıyıcılarını kontrol etmek için kullanılan pestisitlerin birçok türü vardır. Temel amacı tarımda yabani otları, böcek istilasını ve hastalıkları kontrol etmektir. Pestisitler kullanıldıkları alana ve etki etmeyi hedefledikleri zararlılara göre adlandırılır.
Pestisitler zararlı öldürmek için tasarlanmış ürünlerdir. Ancak insan sağlığı üzerinde de risk oluşturabilirler. Pestisit riskinin belirlenmesi için hem pestisitin toksisitesi veya tehlikesi hem de maruz kalma olasılığı dikkate alınmalıdır.
Pestisitlerin sağlık etkileri genel olarak türüne göre değişiklik gösterebilir. Organofosfatlar ve karbamatlar gibi çeşitleri sinir sistemini etkilerken, diğer çeşitleri cildi veya gözleri tahriş edebilir. Bazı çeşitleri kanserojen etki gösterebildiği gibi bazıları da hormon ve endokrin sistemini etkileyebilir.
Nanolab Laboratuvarlar Grubu olarak Gıdalarda Pestisit Analizi konusunda uzman ve yetkili ekibimizle hizmet vermekteyiz. Aynı zamanda Organik Gıda Analizleri konusunda da hizmet vermekteyiz, detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
Daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret edin: https://www.nano-lab.com.tr/
Hizmetlerimiz ile ilgili güncel haberler ve paylaşımlar için bizi LinkedIn üzerinden takip edebilirsiniz.
En yeni blog yazılarımızdan haberdar olmak için Instagram hesabımızı takip edin.