BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
Yapılan tüm denetimlere ve yasal düzenlemelere rağmen gıda sektöründe taklit ve tağşiş devam etmektedir. Özellikle bu durumun önüne geçilmesi için yapılması gerekenler arasında en önemli işlem analiz aşamalarıdır. Yapılacak analizler sonucunda gıda ürünlerinde herhangi bir taklit veya tağşiş yapılıp yapılmadığı belirlenir ve bu şekilde, tağşiş yapılmış ürünlerin insan tüketimine sunulması önlenir. Genel olarak, en çok taklit ve tağşiş uygulanan gıda ürünleri, süt ve süt ürünleridir.
Süt ürünlerinden tereyağı, ülkemizde en çok tüketilen ürünler arasında yer almaktadır. Reichert-Meissl sayısı tayini, tereyağına, taklit ve tağşiş amaçlı farklı yağların katılıp katılmadığının tespit edilmesi için kullanılan parametredir.
Kalite ve Saflık Belirlemesi: Reichert-Meissl sayısı, tereyağındaki kısa zincirli yağ asitlerinin varlığını ve miktarını belirleyerek ürün kalitesini gösterir. Yüksek RMS, tereyağının kaliteli olduğunu ve az işlenmiş olduğunu gösterebilir.
Kimyasal Saflık ve İşleme Göstergesi: Reichert-Meissl sayısı, tereyağının saf olduğunu ve doğru üretim işlemlerinden geçtiğini gösterir. Düşük RMS, tereyağında yabancı yağların veya katkı maddelerin varlığına işaret edebilir.
Nano-lab Laboratuvarlar Grubu, Reichert-Meissl Sayısı Tayini kapsamında hizmet vermeye devam etmektedir. Aynı zamanda Zeytinyağı Analizleri konusunda da hizmet vermekteyiz.
Daha fazla bilgi için bize ulaşın.
Hizmetlerimiz ile ilgili güncel haberler ve paylaşımlar için bizi LinkedIn üzerinden takip edebilirsiniz.
En yeni blog yazılarımızdan haberdar olmak için Instagram hesabımızı takip edin.