BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
Birçok bitkide doğal olarak bulunan saponinler, yüzey aktif sterol veya triterpen glikozitlerdir. Saponin bulunan bitkilerden yalnızca 28'i insanlar tarafından düzenli olarak gıda olarak kullanılır. En çok tüketilen ve saponin içeren gıdalar:
- Soya fasulyesi
- Nohut
- Yer fıstığı
- Ispanak
Saponinler, kolesterol seviyelerini düşürdükleri için koroner kalp hastalığı riskini azaltmak için insan beslenmesinde önerilmektedir. Saponin tayini çeşitli gıdalarda ve gıda katkı maddelerinde gerçekleştirilmektedir.
- Gıda katkı maddesi olarak kullanılan Yucca ekstratında
- Baklagillerde
- Kinoa
- Pazı yapraklarında
- Soya fasulyesinde
Gıdalarda Saponin Miktarı Tayini için Nanolab Gıda Analiz Laboratuvarına danışınız.