BLOG

Siyanür Tayini

Siyanür Tayini

Siyanür Tayini

Siyanür, madencilik, elektrokaplama, metal temizleme, ilaç üretimi ve plastik maddelerde toksikolojik etkilerine rağmen yaygın olarak kullanılmaktadır. Endüstriyel faaliyetler nedeniyle kirlenen su kaynakları birçok gıdanın da kirlenmesine neden olmaktadır. İnsanların siyanüre maruz kalmasının nedenleri;

- Sıklıkla çiğ gıda ve bitkilerin tüketilmesi
- Yanlış işlenmiş siyanojenik gıda ve bitkilerin tüketilmesi

Yoğun olarak siyanüre maruz kalınması ölüme veya konzo olarak bilinen felç hastalığı gibi kalıcı nörolojik bozukluklara neden olabilir. Bu nedenle gıdalarda siyanür tayini gerçekleştirilmekte ve hem gıda güvenliği hem de gıda üretim alanlarının durumu hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlar.

Gıdalarda Siyanür Tayini için Nanolab Gıda Analiz Laboratuvarına danışınız.

6300