BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
Soğutma işlemi, termal enerjinin bir ortamdan diğerine aktarılması olarak ifade edilebilir. Özellikle endüstriyel uygulamalarda ekipman ve ürünlerin aşırı ısınmasını önlemek için soğutma sistemleri kullanılmaktadır.
Soğutma sularının kalitesi, soğutulacak ısı eşanjörünün ya da motorun özelliklerine göre farklılık gösterebilir. Soğutma suları birçok kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik özellikleri açısından değerlendirilerek uygun olup olmadığı tespit edilebilir.
Soğutma sularında gerçekleştirilen fiziksel ve kimyasal analizler şu şekildedir:
• Duyusal Özellikler Tayini
• Permanganat İndeks Tayini
• pH Tayini
• Fosfat Tayini
• Koku (Duyusal)
• Potasyum Tayini
• Renk Tayini
• Sülfat Tayini
• Bakır (Cu) Tayini
• Toplam Çözünmüş Katı Madde (TDS)
• Florür Tayini
• Askıda Katı Madde (AKM) Tayini
• Demir Tayini
• Toplam Sertlik Tayini
• Kurşun Tayini
• Toplam Alkalinite Tayini
• Mangan Tayini
• Bulanıklık Tayini
• Nitrat Tayini
• Klorür Tayini
• Nitrit Tayini
• Çinko Tayini
Soğutma sularında gerçekleştirilen mikrobiyolojik analizler şu şekildedir:
• Toplam Bakteri Sayımı
• Toplam Koliform Bakteri Sayımı (22ºC)
• Toplam Koliform Bakteri Sayımı (37ºC)