BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
İnsani tüketim amaçlı sular, kullanma suyu, havuz suyu, deniz suyu ve hemodiyaliz suların kalitesini ve güvenliğini kanıtlamak, halk sağlığına yönelik riski en aza indirmek için bazı mikrobiyolojik test parametrelerinde test ve analiz edilmeleri gerekmektedir.
Farklı mikroorganizmalar üzerinde farklı standartlar baz alınarak su numuneleri test edilmelidir. Su; tüketim, kullanım, üretim gibi hayatımızın her alanında kullanılan vazgeçilmezimizdir.
Çok kullanımı mikroorganizmaların ve hastalıkların da çok hızlı yayılmasına neden olmaktadır. Sonuç olarak su kaynaklarına, kullanım alanlarına göre belirli aralıklarda su numuneleri test edilmelidir.
Söz konusu mikrobiyolojik analizler:
Escherichia coli Sayımı | TS EN ISO 9308-1 |
Koliform Bakteri Sayımı | TS EN ISO 9308-1 |
Salmonella spp. Tespiti | TS EN ISO 19250 |
Pseudomonas aeruginosa Sayımı | ISO 16266 |
Clostridium perfringens Sayımı | İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik Ek-3, 98/83 EC Direktifi |
Fekal Enterokokların Sayımı | TS EN ISO 7899-2 |
Koloni Sayımı | TS EN ISO 6222 |
Legionella Sayımı | ISO 11731 |
Bakteriyel Endotoksin Tayini | European Pharmacopiea 2.6.14 |