BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
Etlerin farklı tekniklerle işlenip uzun süre saklanabilir hale getirildiği ürünlerdir.
Taklit ve tağşiş, et ürünlerine daha ucuz veya yasaklı et türlerinin karıştırılması gibi çeşitli yollarla yapılır. Bu sahtecilik türü, özellikle sucuk, kavurma, köfte ve kebap gibi işlenmiş et ürünlerinde yaygındır. Domuz, at, eşek veya kanatlı etleri gibi istenmeyen etlerin eklenmesi, maliyeti düşürmek için kanatlı eti eklenmesi gibi yöntemlerle tüketici sağlığını ve güvenini zedelerler. Söz konusu et ürünlerinini karışım halinde olması ve baharatlandırılması nedeniyle görsel ve lezzet olarak tağşişin anlaşılması zordur. Aynı zamanda ilgili yönetmelik, mevzuat ve yasal düzenlemelere aykırıdır.
İşlenmiş et ürünlerinde taklit ve tağşiş tespiti, PCR ve ELISA analizleri gibi gelişmiş yöntemlerle sağlanır. Bu testler, ürünlerin kalitesini korurken tüketici güvenini de artırır. Güvenli ve yasalara uygun gıda üretimi için hileli uygulamaların tespit edilmesi büyük önem taşır.
İşlenmiş et ürünleri gibi gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, tüketici sağlığını korumak ve gıda güvenliği sağlamak için önemli, yasal gereklilikleri karşılamak için zorunlu işlemlerdir.
Nano-lab Laboratuvarlar Grubu, İşlenmiş Et Ürünlerinde Taklit ve Tağşişin Önlenmesi kapsamında hizmet vermeye devam etmektedir. Aynı zamanda Süt Ürünlerinde Bitkisel Yağ Aranması konusunda da hizmet vermekteyiz.
Daha fazla bilgi için bize ulaşın.
Hizmetlerimiz ile ilgili güncel haberler ve paylaşımlar için bizi LinkedIn üzerinden takip edebilirsiniz.
En yeni blog yazılarımızdan haberdar olmak için Instagram hesabımızı takip edin.