BLOG

Sükraloz Tayini

Sükraloz Analizi

Sükraloz Tayini


Gıdalarda özellikle de içeceklerde düşük kalorili üretimi sağlayabilmek için yapay tatlandırıcılar kullanılmaktadır. Özellikle gazlı içeceklerde yapay tatlandırıcılar çokça tercih edilmektedir. Gıdalarda kullanılan tatlandırıcılardan biri de sükralozdur. Sükraloz, sükroz molekülündeki üç hidroksil grubunun klor ile yer değiştirmesinden elde edilen bir disakkarittir.

Genellikle çözünürlük yönünden sükralozun gıdalarda kullanımının kolaylığı da tercih sebeplerinden biridir. Sükraloz sükroza kıyasla yaklaşık 600 kat daha yüksek tatlılık derecesine sahiptir. Sükraloz enerji vermediği ve kan şekerini etkilemediği için zayıflamak isteyenler ya da diyabet hastaları tarafından tercih edilmektedir.

Gıdalarda kullanılan birçok tatlandırıcı gibi sükraloz da analiz edilmektedir. Gıdalarda tatlandırıcı içermez iddiasını destelemek ve etiket bilgilerini doğrulamak amacıyla “Sükraloz Tayini” gerçekleştirilmektedir. “Sükraloz Tayini” akredite ve yetkili Nanolab Gıda Analiz Laboratuvarlarında güvenle test ve analiz edilmektedir.

GIDA ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

6300