BLOG
KATEGORİDEKİ DİĞER YAZILAR
Dünya çapında besleyiciliği ve sağlığa faydaları nedeniyle süt ve süt ürünleri en çok tüketilen gıdalardır. Ancak en fazla taklit ve tağşişe uğrayan gıdalar arasında da öndedir. Gıda güvenliğini, tüketici haklarını ve sağlığını koruma amaçlı süt ve süt ürünlerinde çeşitli analizler gerçekleştirilmektedir.
Süt denilince ilk akla gelen hayvansal sütlerdir. Elde edilen hayvanlara, süt miktarına ve besin değerine bağlı olarak sütün değeri de değişmektedir. Aynı zamanda son yıllarda bitkisel sütler olarak adlandırılan çeşitlerde popüler hale gelse de hayvansal sütler vazgeçilmezdir. Besin değeri olarak daha da önemlidir.
İnek, Koyun, Keçi, Manda sütleri ve bunlardan elde edilen süt ürünleri en çok tüketileleridir. Özellikle manda sütü, yoğurdu ya da peyniri olarak satılan ürünlerin farklı hayvansal sütlerle karıştırılması ile tüketicinin kandırılması kabul edilemez. Maliyet ve besin değeri açısından değerli sütlerde taklit ve tağşiş amaçlı sahtekarlıkların önlenmesi için ve tespit edilebilmesi için Sütte Tür Tayini önemli bir süreçtir.
Nanolab Laboratuvarlar Grubu olarak Sütte Tür Tayini konusunda uzman ve yetkili ekibimizle hizmet vermekteyiz. Aynı zamanda Tereyağında Taklit ve Tağşiş Analizleri ve Süt Yağı Harici Yağ Aranması hakkındaki yazımızı da okuyabilirsiniz.
Daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret edin: https://www.nano-lab.com.tr/