BLOG

Süt Üre Nitrojen Analizi

Süt Üre Nitrojen Analizi

Süt Üre Nitrojen Analizi

Süt üre nitrojeni, karbonhidrat ve protein arasındaki dengeyi yansıtan, sütün çok önemli ve küçük yapılı bir molekülüdür. Ürenin sütte büyük konsantrasyonda olması şu sorunlara neden olmaktadır:

- Potansiyel süt kayıpları
- İnfertite riski

Genel olarak üre, kan ve vücut sıvılarında bulunan organik bir sıvıdır. Sütün de normal bir bileşenidir. Sütte bulunan üre miktarı “süt üre nitrojeni” olarak ifade edilir. Süt üre nitrojen değeri, saha şartlarının ölçülmesi ve değerlendirilmesi için tercih edilen bir test yöntemidir.

Süt üre nitrojenine etki eden faktörler:

- Sindirilebilir protein tüketimi
- Yıkıma uğramayan protein tüketimi
- Su tüketimi
- Yapısal olmayan karbonhidrat miktarı
- Kuru madde tüketimi
- Besleme zamanı
- Besleme metodu (Toplam karışım rasyonu, TMR veya kaba yem/kesif yemin ayrı verilmesi gibi)
- Karaciğer ve böbrek fonksiyonu

Süt üre nitrojen analizi ile yukarıda belirtilen faktörler konusunda fikir sahibi olunabilir.

GIDA ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

6300