BLOG

Türk Gıda Kodeksi Arı Ürünleri Tebliği

Tarım ve Orman Bakanlığı TGK Arı Ürünleri Tebliği’ni Yayımladı!

Türk Gıda Kodeksi Arı Ürünleri Tebliği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ilk olarak 25 Nisan 2024 tarihinde yayımlanan Arı Ürünleri Tebliği; kapsamındaki arı (Apis mellifera L.) ürünlerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretimi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, depolanması, taşınması ve piyasaya arzına ilişkin hususları içermektedir.

Tebliğ kapsamında düzenlemelere tabi olan ürünler aşağıdaki gibidir;
- Gıda veya takviye edici gıda olarak piyasaya arz edilen arı ekmeği,
- Arı poleni,
- Arı sütü,
- Ham propolis,
- Propolis,
- Toz arı sütü
- Kurutulmuş poleni

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliğindeki uygulamalarda kullanılacak ürünler bu tebliğ kapsamında değildir.

Kapsamdaki ürünler TGK katkı maddeleri, bulaşanlar, pestisit kalıntıları, veteriner ilaç kalıntıları, mikrobiyolojik kriterler yönetmeliklerine uyumlu olmalıdır. Ek-1’e göre, bu ürünlere dışarıdan herhangi bir madde ilave edilemez. Ürünlerin istenen özellikleri aşağıdaki gibi olmalıdır.





FİYAT TEKLİFİ İÇİN TIKLAYINIZ.

6300